2023-08-14 3445 views
呢度除咗有多款特色手工啤酒同cocktail,可以夜晚嚟飲返杯之外,啲嘢食配搭都好有創意,仲要係好食嘅,果然係#holjeng▪️24小時慢烤伊比利亞叉燒🐷|豬油撈飯🍚|日本溫泉蛋🥚|紅洋蔥漬🧅|大豆芽|韓國紫菜叉燒肥瘦適中,表面烤到焦香,食落保持軟腍,仲有肉汁。豬油撈飯唔會油膩,加埋溫泉蛋,好惹味▪️潮州酸菜蒔蘿爆炒日本刺身級帶子及開邊帶殼去頭老虎蝦🦐|櫻花蝦日本稻庭粗烏冬🍜|鰹魚忌廉汁食落有少少似酸菜炒鮮魷嘅感覺,配埋稻庭粗烏冬,又幾特別▪️牛油香草煎美國雞胸🐔|川味烤紅毛豬肋骨🐷|配炸美國薯仔🥔|蟹籽甜酸汁雞胸有啲似慢煮嘅質感,好嫩滑。豬肋骨輕輕一切已經離晒骨,肉質鬆軟,不過我suppose川味係辣辣哋,但就唔係好食得出。而炸薯仔就皮脆,食落綿密▪️黃金脆炸雞🍗|甜辣雞醬炸雞大大嚿,食落啖啖肉,而且炸漿唔厚,外皮好脆,入面又唔會乾,加埋個醬,好夾▪️迷你乾貝豆腐粒節瓜茸湯🥣唔係好稀嗰種,充滿節瓜茸,飲落清清哋,唔錯▪️雞蛋仔鬆餅配中式年糕🧇|提拉米蘇風味忌廉|焦糖香蕉🍌|奶茶雪糕🧋🍨甜品有驚喜,雞蛋仔香脆,中間夾住新年嗰隻年糕,煙煙韌韌。香蕉表面有層焦糖脆脆,好香口。再加埋忌廉同雪糕,整體口

食落有少少似酸菜炒鮮魷嘅感覺,配埋稻庭粗烏冬,又幾特別

▪️黃金脆炸雞🍗|甜辣雞醬

▪️迷你乾貝豆腐粒節瓜茸湯🥣
唔係好稀嗰種,充滿節瓜茸,飲落清清哋,唔錯

甜品有驚喜,雞蛋仔香脆,中間夾住新年嗰隻年糕,煙煙韌韌。香蕉表面有層焦糖脆脆,好香口。再加埋忌廉同雪糕,整體口感層次豐富,而且唔會好甜好漏

▪️ Affogato (Chocolate, Ice-cream: Vanilla)🍨☕️
Affogato可以自己揀sauce同雪糕,我就揀咗朱古力醬同雲呢拿雪糕。另外咖啡夠濃,可以降低整體甜度

何蘭正 (中環)
📍中環雲咸街29號LKF29 2樓
  • 雞蛋仔鬆餅配中式年糕