2022-12-22 183 views
今次經過九龍灣Megabox咁啱去五樓睇梵高嘅聖誕佈置發現一間高貴又優雅嘅餐廳在旁邊就被吸引咗入去餐廳嘅空間闊落 佈置用心放眼望去被白色花束圍繞仲有舒適嘅梳化 感覺好浪漫呀!今次叫咗個cp值高嘅二人餐$698 set dinner有頭盤、餐湯、主菜-𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿𝘀-დ 金文畢芝士伴無花果汁დ 挪威煙三文魚伴蜜糖刁草醬დ 蜜糖芥末籽香草蝦დ 輕煎醃製劍魚-𝗠𝗮𝗶𝗻𝘀-დ 油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬汁დ 菠菜蘑菇鱈魚-𝗦𝗼𝘂𝗽-დ 是日精選湯 - 南瓜玉桂湯დ 經典法式洋蔥湯-𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁-დ 藍莓干層酥 +$68🫐前菜有番茄🍅檸檬🍋同埋麵包,番茄及檸檬建議可以切片配上橄欖油同黑醋進食!估唔到咁樣食番茄同平日嘅感覺好唔同,風味好特別。頭盤有4款,每款都好精緻,配上不同嘅配菜,芝士奶味好出,配上無花果汁真係絕配!三文魚同劍魚好新鮮,無筋又油潤,但又有一種爽口嘅感覺!香草蝦沾滿蜜糖芥末籽,口感豐富!洋蔥湯好有驚喜,有一大舊浸滿湯汁嘅麵包,仲有芝士拉絲,味道同口感都好豐富。南瓜玉桂湯,口感綿密!鱈魚肉質嫩滑又厚實,搭配滿滿嘅菠菜蘑菇,仲有龍蝦汁!烤鴨好大舊,煮得好淋,骨肉一切就分離,配上
今次經過九龍灣Megabox
咁啱去五樓睇梵高嘅聖誕佈置
發現一間高貴又優雅嘅餐廳在旁邊
就被吸引咗入去
餐廳嘅空間闊落 佈置用心
放眼望去被白色花束圍繞
仲有舒適嘅梳化 感覺好浪漫呀!
今次叫咗個cp值高嘅二人餐

დ 是日精選湯 - 南瓜玉桂湯

დ 經典法式洋蔥湯

-𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁-
დ 藍莓干層酥 +$68🫐

頭盤有4款,每款都好精緻,配上不同嘅配菜,芝士奶味好出,配上無花果汁真係絕配!三文魚同劍魚好新鮮,無筋又油潤,但又有一種爽口嘅感覺!香草蝦沾滿蜜糖芥末籽,口感豐富!洋蔥湯好有驚喜,有一大舊浸滿湯汁嘅麵包,仲有芝士拉絲,味道同口感都好豐富。南瓜玉桂湯,口感綿密!鱈魚肉質嫩滑又厚實,搭配滿滿嘅菠菜蘑菇,仲有龍蝦汁!烤鴨好大舊,煮得好淋,骨肉一切就分離,配上外脆內軟嘅薯塊,好飽肚!

最後意猶未盡,我地仲加左個甜品!藍莓千層酥好的骰精緻,酥皮好酥脆,襯上香滑嘅吉士藍莓同士多啤梨🍓,好夾!
2022-12-17
Type of Meal