2024-08-14
近排翻工壓力都幾下,想去食過放題好好獎勵下自己,特登係lunch time時間同同事去沙田既大喜屋放縱下先,呢度既野食應有盡有,完全唔洗念食咩好,樣樣都要食🌟自助小食沙律🥗螺肉炸餃子,拍青瓜呢d惹味小食真係必食開胃菜,勁多選擇😆飯後生果有西瓜,火龍果,超甜🍈凍蝦🦐凍熟蜆都係必食嘅,清甜又彈牙🌟蒸物今次係有牛肉丸,小龍包,全部都係即蒸完就領出黎,惹辣辣🌟飲品款式好多,有冷泡茶,啤酒,汽水🥤紙包及罐裝飲品🧃仲有清熱既銀菊露,羅漢果水等🌟刺身叫左阿根廷赤蝦,象拔蚌,酒煮榮螺片,馬刀貝,赤貝,北海道帶子,希靈魚,防鮑片,北寄貝,油甘魚,三文魚🍣d紋理好清晰,超新鮮,好鮮甜,好有嚼勁🌟壽司食放題點可以少得壽司呢🍣我今次叫左芒果加州卷,用芒果包住,酸酸甜甜好特別。七味芝士燒大蝦,芝士味好濃,好鮮甜🌟燒物比目魚西京燒,d肉係勁嫩,燒鮮蠔,超大隻,仲要勁肥美,蒜香味好重完全唔會腥,一啖一個。蒲燒鰻魚🐠好惹味又肥美。極品金枕頭榴蓮燒,好鮮甜。仲有避風塘瀨尿蝦,香辣香辣,好qq彈牙。香草燒羊鞍,啖啖肉好juicy🌟炸物炸榴蓮,炸鮮奶,日本番薯🍠呢d炸物真係必食系列,有脆口、🌟其他黑椒牛柳粒🥩有嚼勁又入味。
🌟自助小食
🌟炸物
炸榴蓮,炸鮮奶,日本番薯🍠呢d炸物真係必食系列,有脆口
、
🌟其他
黑椒牛柳粒🥩有嚼勁又入味。花雕醉鮑魚係冷食既,好彈牙,有淡淡既酒香味😋
🌟甜品區
有好多雪糕🍨布丁,乳酪,馬卡龍,豆腐花,大福。臨近中秋仲有小白兔既甜品,超可愛
📍沙田正街21-27號沙田廣場L1 33,44-46號鋪
#大喜屋#刺身#壽司#燒物#炸物#燒榴蓮#甜品#Haagen-Dazs#傳統點心#日式餐廳#放題#任食#美食#探店#打卡#食好西#好去處#沙田#香港
🌟自助小食
🌟蒸物