今日去咗銅鑼灣呢間日本舖頭食串燒😋入到店舖以為自己飛咗去日本居酒屋🏮氣氛熱鬧,啱曬放工同朋友飲翻杯🍻//鐵盒蒸日本生蠔 $240/半打上次係佢嘅姊妹店食過佢嘅燒生蠔好好食,所以今次就食下呢到嘅燒蠔🤭即叫即蒸好新鮮,食落鮮甜creamy🫶🏼天婦羅炸蝦卷 $128一食兩味🥸有紫菜味同千島醬💕炸蝦爽口彈牙,食落脆身,味道協調得好好😎真鯛薄切 $19812片唧真鯛刺身同樣新鮮🥰配上蘿蔔蓉醬油帶出佢唧甜味😍日本雞蛋豬肉卷 $38雞蛋豬肉卷嘅蛋黃仲係流心食落有香濃蛋香味🤤雞肉串用紫蘇葉包著亦令串物多左一份的清香🌱炸串 我哋叫咗炸雞柳伴紫蘇同冬菇串😍每一串炸皮厚度都控制得好好唔會覺得厚粉或者油膩🤓鐵板海鮮明太子$68用咗山藥同明太子製成,好惹味之餘仲帶有一陣高湯嘅鹹鮮味🤩海鮮份量都好足料,食得好滿足🤪桃味梅酒 $68檸檬燒酎梳打 $68

鐵盒蒸日本生蠔 $240/半打

天婦羅炸蝦卷 $128