2019-01-27 111 views
尖沙咀隱藏高CP 甜品餐廳😍。睇名以為係堂樓樓上cafe,點知去到完來係新大廈,由門口lobby 到餐廳嘅環境都大方得體👍🏻最啱黎打卡食個sweet sweet 餐。當然餐廳係甜品為主打,但平時午餐同晚餐亦有供應。餐廳有個好優閒嘅感覺,裝飾以鈕扣為主題,陽光朝入餐廳係好舒服😍👍🏻午餐有set menu, 中西式都有,包湯/沙津,飲品同甜品。價錢合理🤑👍🏻menu 👑嘅海南雞飯,同麻辣雞飯。今次就試呢兩個。海南雞飯跟雞湯,😳清清地,配味度比較重的海南雞幾好配搭。雞絲沙津,以跟餐前菜來說都十分足料。海南雞當然配上不同的調味醬,可以配上自己喜歡的口味。😋👍🏻甜酸苦辣自己選擇。咖喱雞就食得多,麻辣雞咁食都係第一次,雖然麻辣雞就偏淡,辣味未夠突出,但係個汁撈飯都幾正,同咖喱雞比又另一風格👍🏻✨各main course 份量剛剛好,食完有空食甜品。餐茶🥤桂花茶🥤加乾冰,超級冰涼😱打卡啦喂😝除左個樣之外,因乾冰不停氣化,飲落個口時還有點梳打感覺,加上桂花的清甜,十分解渴。想像到夏天飲💯🤤🤤另加的🤤柚輪🤤係好清新,入口即溶的柚子芭菲加上一個脆脆千層穌皮餅同朱古力妞仔,做工精美,各樣的濃度適中,碟上的每

menu 👑嘅海南雞飯,同麻辣雞飯。今次就試呢兩個。

海南雞飯跟雞湯,😳清清地,配味度比較重的海南雞幾好配搭。

雞絲沙津,以跟餐前菜來說都十分足料。

糖妞海南雞,小糖妞麻辣雞飯

各main course 份量剛剛好,食完有空食甜品
桂花茶

柚輪

另加的🤤柚輪🤤係好清新,入口即溶的柚子芭菲加上一個脆脆千層穌皮餅同朱古力妞仔,做工精美,各樣的濃度適中,碟上的每樣都不會互搶風頭😍💯

甜品來說,非常出色,正餐不俗,價錢合理同豐富,值得一試!
2019-01-26
$130 (Lunch)
糖妞海南雞,小糖妞麻辣雞飯
桂花茶