2020-03-23
這陣子都唔敢出街食飯,今晚想除左個口罩抖抖氣,食餐好嘅晚餐勉勵自己繼續努力。食d咩好呢,其實豬想食刺身同壽司,又想打邊爐,仲有甜品,最好有d小食咁啦🤤以上嘅要求都竟然喺緣聚鮮鍋到滿足晒👍用餐空間都幾大,開放式嘅空間令視野更寬廣,感覺舒適,而且裝修也不錯。非常時期餐廳都做足抗疫措施,進店前用消毒搓手液搓手,最欣賞佢提供嘅紙袋,俾人用黎裝口罩,貼心到不得了💓老實說,以而家嘅市道,食客真係爭d,但食物絕無欺場,款式多多,而且新鮮。願望一🌟:想食刺身壽司沙律,壽司隨便夾,刺身要出示升級貼紙就可以拎,其實有刺身又有特級牛肩胛肉眼都幾抵食。為免浪費,刺身壽司都唔係拎好多,三文魚刺身肉質緊實有彈性,賣相新鮮,油脂細膩分明;而帶子口感鮮嫩美味,味道鮮甜。願望二🌟:打邊爐升級之後可以享用特級牛肩胛肉眼,肉質望落不但細緻嫩滑,而且油脂分佈均勻,肉色有光澤,食落肉味香濃而且有咬口。除左牛肉我地都有order美國殼飼肥牛,其實肥牛都好新鮮,不會太肥,不過當食左牛肩胛後,總想再食返😂😂西班牙梅頭豬肉好爽口,咬落彈牙嘅感覺好爽,肉質細膩,好嫩好好食,再encore。好彩冇miss到餃子同魚皮餃,餃子皮薄餡靚,肉汁
願望一🌟:想食刺身壽司
願望二🌟:打邊爐
升級之後可以享用特級牛肩胛肉眼,肉質望落不但細緻嫩滑,而且油脂分佈均勻,肉色有光澤,食落肉味香濃而且有咬口。除左牛肉我地都有order美國殼飼肥牛,其實肥牛都好新鮮,不會太肥,不過當食左牛肩胛後,總想再食返😂😂西班牙梅頭豬肉好爽口,咬落彈牙嘅感覺好爽,肉質細膩,好嫩好好食,再encore。好彩冇miss到餃子同魚皮餃,餃子皮薄餡靚,肉汁仍然keep住喺入面,而魚皮餃新鮮彈牙,唔會淥到爛晒,完整一隻隻,豬打邊爐好少食魚皮餃,但試過一隻之後,竟然追加😝
願望三🌟:甜品飲品小食
返左1日工餓到肚都扁,牛牛未滾得熟全靠呢d小食,春卷咖哩角洋蔥圈小丸子,雖然已經冇左新鮮出爐熱辣辣嘅味道,但都算幫到手,滿足肚子需要。甜品方面,啫喱,奶凍,雪糕,乳酪雪糕,糖果,款式多,最勁係朱古力噴泉,呢個黑白配裝置令人讚嘆👍另外木瓜奶凍,係兒時食過嘅嘉頓木瓜雪條味道,好香木瓜味,味道帶甜,但豬非常喜歡。
可以一次過滿足晒咁多個願望,真係要俾💯👍