2018-04-09 552 views
一開門,就見到全部牆身全部都係紅色,佈置勁有魔法世界feel,仲有件斗篷係度添🤣再打開門就好似去咗另一個世界,好魔幻嘅感覺🔮店員仲好用心介紹每一道菜😙今次就試咗2個dinner set,連個名都改得好有feel😚可以揀full set或者3 courses都得😚.🔹Narnia Set 😋好味指數:(7/10)5 Course $450 3Courses $310🔻APPETIZER #西班牙鬆脆包配鵝肉醬食落去鵝肉味幾香,不過就有小小油😣麵包咬落去係脆咖🤣下面就有啲火箭菜係到🚀👨🏻‍🍳首先浸熟鵝肉,然後拆骨起肉整成鵝肉醬🦆。.🔻SOUP #栗子忌廉湯一🥄落去已經feel到幾稠身,仲有到有啲栗子粒粒🌰👨🏻‍🍳雞湯淆一日,然後整碎栗子,再加忌廉。.🔻MAIN COURSE #慢煮法國黃雞胸呢個值得一試😍食落去雞皮微脆,而雞肉幾嫩滑,仲有啲juicy添😆另外側邊仲有個雞汁,點落去咸咸地,但又好鮮味😋伴碟嘅有佢地自家製薯蓉,食落去夠creamy🥔👨🏻‍🍳雞肉慢煮45mins再煎香,而雞汁係用雞骨等淆2日🐥。.🔻PASTA#鵪鶉髀意大利飯鵪鶉髀食落去肉味夠香,而且嫩滑,微辣😚下面嘅意大利飯個
再打開門就好似去咗另一個世界,好魔幻嘅感覺🔮
店員仲好用心介紹每一道菜😙
可以揀full set或者3 courses都得😚
🔹Narnia Set 😋好味指數:(7/10)
5 Course $450 3Courses $310
🔻APPETIZER
#西班牙鬆脆包配鵝肉醬
食落去鵝肉味幾香,不過就有小小油😣
麵包咬落去係脆咖🤣下面就有啲火箭菜係到🚀
👨🏻‍🍳首先浸熟鵝肉,然後拆骨起肉整成鵝肉醬🦆。
🔻SOUP
#栗子忌廉湯
一🥄落去已經feel到幾稠身,仲有到有啲栗子粒粒🌰
👨🏻‍🍳雞湯淆一日,然後整碎栗子,再加忌廉。
🔻MAIN COURSE
#慢煮法國黃雞胸
另外側邊仲有個雞汁,點落去咸咸地,但又好鮮味😋
伴碟嘅有佢地自家製薯蓉,食落去夠creamy🥔
🔻PASTA
#鵪鶉髀意大利飯
鵪鶉髀食落去肉味夠香,而且嫩滑,微辣😚
下面嘅意大利飯個汁包圍著每一粒飯,食落去又有少少咬口😗
👨🏻‍🍳鵪鶉髀係新鮮冇調過味,只係上面加咗少少辣椒粉。
🔻DESSERT
#焙茶芝士餅
呢個芝士餅係配洛神花茶醬
食落去芝士味幾香,不過焙茶味就唔係好夠😢
🔹Atlantis 😋好味指數:(7.5/10)
5 Course $480 3Courses $350
🔻APPETIZER
香煎吞拿魚半西粟米脆片 (冇揀到😢)
🔻SOUP
#馬賽海鮮湯
呢個湯一嚟到真係哇一聲😳上面有好多海鮮,有魚,青口同蜆,份量仲要都幾多😆魚肉食落去好滑,仲有小小嘅菜係到😚
飲落去味道好鮮味好豐富,不過略厭咸咗小小😫
👨🏻‍🍳魚骨魚肉淆2日,再加香料同海鮮等一齊炒😚。
🔻MAIN COURSE
#慢煮野生灰鯛魚
因為當日冇鯛魚,所以轉咗鱸魚🐟
鱸魚嘅皮夠曬脆,而入面嘅肉質中好嫩,食落去幾好味😆中意嘅仲可以支啲檸檬汁提鮮😛
而下面就係一啲藜麥飯, 加咗雞湯同魚湯落去一齊煮,所以食落去都幾濕滋同有鮮味😚
👨🏻‍🍳魚先抽真空慢煮10分鐘,然後再煎香兩面。
🔻PASTA
#白酒忌廉汁藍青口意粉 (冇揀到😢)
🔻DESSERT
焙茶芝士餅
🔻MOCKTAIL (單嗌)
店員話呢2杯mocktail會比較襯我地食嘅2個set
Oz
青瓜、荔枝、梳打
飲落去幾清新😚
Aslan's Mane
芒果、益力多、奶
飲落去比較甜😚

後記💁🏻‍♀💁🏻‍♂
·呢個價錢(加一)食到fine dinner的確係幾抵😚👍🏻
·去食嘅時候暫時講呢度夜晚有兩個set,近排佢地出咗個廚師推介嘅menu,老闆比我地睇咗,笠過下眼都好吸引😭
⭐溫馨小提示
📌如果揀3 coures就係前菜同湯揀一個,Main course同Pasta揀一個