2024-04-23 353 views
近近地今晚同爸爸去食返個火鍋晚餐,魚眾不同家下有埋一人火鍋食,相當吸引。呢度食酸菜魚最惹味,大大鍋一齊食好吸引,或者可以一人點一碗酸菜魚麵線又得,種類多元化。今次我地就試一人一火鍋。火鍋都有幾款唔同餸,有鮮魚鍋、鮮雞鍋、黑毛豬鍋、肥牛鍋、海鮮鍋,仲可以配唔同既湯底,有辣有唔辣,任均選擇。今次爸爸就點了一份鮮魚鍋配南瓜湯底,而我就點了黑毛豬鍋配蕃茄湯底。先介紹一下鮮魚鍋,估唔到咁足料,魚片都有六大片,每片都厚切同大大片架,相當唔錯。除左有魚片外,仲有好多其他餸,如腸仔、墨魚丸、牛丸、金菇、豆卜、豆腐皮、生菜等等,相當豐盛呀。南瓜湯底又香又甜,配埋個魚片,簡直係清甜可口,魚片又易熟,啖啖肉好好味。我點的黑毛豬鍋都相當夠份量,有好多片黑毛豬,薄薄的,但豬味濃,滾幾滾就食得了,正呀。蕃茄湯就酸酸甜甜,開胃一點,唔錯唔錯。一人一鍋火鍋食得乾淨又衛生,口味又可以揀返岩自己既,好好呀。而且唔夠餸仲可以加配,我哋仲加配左一份墨魚丸,墨魚丸又彈牙又好味,好正,食火鍋最愛吃丸了。套餐仲配了米線及薯粉,加埋落鍋內煮下,超入味,好好味呀,如果唔夠份量,米線、薯粉或飯都可以另外加配的,相當唔錯。餐廳野食抵食又足

鮮魚鍋

黑毛豬鍋

另配墨魚丸

餐廳野食抵食又足料,所以常常都坐滿食客,魚片又新鮮又好味,又多唔同湯底,正,下次黎又可以試下其他口味了。
2024-04-22
鮮魚鍋