2017-09-27
近來韓國食物也是一種潮流, 我愛韓式燒烤, 今次約了朋友到旺角, 順便試下這間韓燒, 一開始上網search 資料, 介紹這裡不單燒肉有水準, 而且仲有好多新鮮海鮮添, 超級期待呢, 海鮮我黎喇~~~大家有無留意9:30 後入座是全單7 折真係好抵食呀, 但小妹已經餓到不行了這餐廳佈置簡約, 坐椅下可以擺放袋子或個人用品, 咁就唔怕個手袋唔知點擺好啦, 抽煙放面都幾好, 唔會一入去就好大油煙味寫左d 野食未到,可以先吃點前菜泡菜酸酸辣辣最開胃, 另外白蘿蔔朋友說有特別用途, 可以清理個爐, 等佢唔洗咁痴底的基本上各樣款式我都點了來試, 包招肥牛, 牛舌, 五花腩, 牛肋骨, 牛柳粒。 覺得我地成個牛魔王一樣, 無牛不歡, 牛肉不會太厚身, 容易熟, 而且不用特別調味已覺肉嫩及肉汁豐富,味道非常好今晚的主角出埸我地絕對唔可以錯過海鮮呢, 有新鮮大大隻生蠔同扇貝, 仲有海蝦, 魷魚同帶子。 帶子鮮甜美味, 海蝦肉質彈牙, 生蠔一開始可能我燒得太耐乾左水, 但之後再燒就成功左, 好鮮甜, 這簡直是韓燒的最高享受另外, 仲有燒豬大腸, 雞翼, 咖哩魷魚都幾好味, 最後真係飽到上心口, 食埋個蜜
大家有無留意9:30 後入座是全單7 折
真係好抵食呀, 但小妹已經餓到不行了
寫左d 野食未到,可以先吃點前菜
另外, 仲有燒豬大腸, 雞翼, 咖哩魷魚都幾好味, 最後真係飽到上心口, 食埋個蜜瓜雪條就走, 現在還回味緊燒肉及 海鮮, 下次可以再約家人來食餐勁的💪🏻.