2023-10-18 247 views
📍 魚眾不同酸菜魚(長發廣場)酸菜魚已經深入民心,去内地玩,係香港食飯都一定會突然想食酸菜魚,酸酸辣辣既味道,令人開胃🤤鐘意食魚既我,當然要食{魚}眾不同~🔸 酸菜金湯鱸魚片喜歡酸菜魚又酸又辣的滋味,讓人忍不住一口接一口吃,一定要配手打薯粉,每條薯粉都吸收晒泡椒湯底嘅精華 ,湯底愈食愈辣,但辣得好過癮~鱸魚一向冇咩大骨細骨,每塊都好大塊片,魚肉滑嫩好吃。配菜有爽脆薯仔,滑過你同我皮膚既豆腐,全部食物都好到位😍🔸 海鮮炒飯一上枱,己經聞到炒飯嘅鑊氣,米飯粒粒分明,揀左店内自家制的排骨味醬,每啖都食到廚師既誠意~配搭豐富嘅蝦仁火腿,蛋,蟹柳,令整碗炒飯都好豐盛🤩飲品係~食辣一定要飲甜野🥤🔸 菠蘿梳打特飲🔸檸樂
📍 魚眾不同酸菜魚(長發廣場)

🔸 酸菜金湯鱸魚片

🔸 海鮮炒飯