2017-04-16 2231 views
每次入長洲的指定節目,除咗週圍行行企企以及掃街之外。重頭戲當然係食海鮮啦!食興樂係哥哥的指定動作,因為哥哥係住長洲的。當然要信佢啦!因為尋日係一年一度嘅天后誕,所以整個長洲都彌漫住濃厚嘅節目氣氛。枱實在係太爆了,我地訂咗5時入席,食完可以他他條條咁走😊講返D嘢食先,白灼蝦(材料新鮮梗好啦)薑蔥蟹+米粉抵(D米粉索晒D汁點會唔好味呢)清蒸鮑魚(可以啦)一魚兩昧(炆骨、炒球。e條魚煮得啱啱好,相當嫩滑,無懈可擊)👍🏻粉絲蒸帶子(好味!但帶子稍為細咗D)炆魚肚(可以吧)仲有蝦醬通菜+蝦醬豬肉(可惜無腩肉,只有肉片。失色了)最後加上自來的靜岡蜜瓜,咁就劃上完美嘅句號啦😘