2016-01-29 755 views
前兩日行經灣仔街市,咁岩午餐時間想附近食碗麵,見到一條街一連幾間鋪位都係同一個店名,差唔多每間鋪外都有排隊,係轉彎簡陋d個間咁岩有個單人位,就不如試下黎間啦,坐低左就叫左碗魚蛋粉,雖然環境簡陋但店員叔叔都幾親切~魚蛋河粉$27魚蛋好有魚鮮味,食到少少胡椒味,唔算好彈牙,比炸魚片腍身少少,味道唔錯,不過兩粒魚蛋我都食到有魚骨,雖然真材實料,但有魚骨幾好食都減分。而炸魚片彈牙,炸過嘅外皮爽口,好食。湯底較淡,我會覺得無咩味,河粉份量都幾多,粉薄但腍無咩彈性。魚蛋方面我比較鐘意食佢地嘅炸魚片,相信炸魚片頭會更好食。魚蛋內嘅細魚骨~
魚蛋河粉
魚蛋河粉$27
魚蛋內嘅細魚骨~

Other Info. : 用餐時聽到好多人點炸豬扒,應該係佢地熱門之一!
2016-01-27
$27 (Lunch)
  • 炸魚片