2020-11-17 987 views
光顧左呢度兩次。第一次是食墨丸河加汁再加$8一碟菜心。墨丸名不虛傳,爽彈鮮味,係唔錯!所以有第二次。今次想試牛腩。考慮到牛腩都肥,為免同澱粉質撞埋一齊,所以就試吓佢地個魚麵。 以前食過魚麵,都是打邊爐一小包俾你唧吓唧吓果種。一大碗咁上,講真未試過。食左一啖,感覺就是麵條形的魚蛋。彈牙嘅但鮮味一般。食左兩三啖已覺得頂胃,開始後悔叫了魚麵。食幾條都話吖,成碗食晒,等於約20粒魚蛋的份量,成件事好crazy呀!!!唔講crazy魚麵, 佢地牛腩係唔錯,部位靚,肥瘦適中,但香料味唔算好突出。上次我叫加腩汁,碗粉相當油膩,今次唔敢叫加汁,好少少個湯整體都係油油地。食完唔算口渴(反而食完西環間永記個口乾乾地), 都OK啦。整體而言唔算伏,但又唔係好食到要大力推介。除了墨丸特別出色,其他一般般。
光顧左呢度兩次。

所以有第二次。今次想試牛腩。

• 墨魚丸