2017-04-03 242 views
上次去尖沙咀做嘢,見到小肥牛門口廣告牌,有鮑李鼎級滿粥,是個套餐,大大隻黑鮑魚,好吸引。今天同事重提此事,我們也想試試,所以放工就一同去位於尖沙咀亞士厘道的小肥牛食!我們點了鮑李鼎級滿粥套餐首先來個混醬!湯底是用粥水套餐每人有1/4黑翡翠鮑魚、2片班片、2隻蝦、半隻蟹、沙白5粒、時令貝殼5粒,以上圖片是4人份量!各種海鮮非常新鮮,上枱時蟹的腳還在郁郁下!枱上有潮食六部曲餐牌,教食客怎樣食這套餐。最名貴是黑翡翠鮑魚,每人1/4隻,因為我們有4人,所以有一隻,鮑魚好大隻又厚肉,味道鮮甜又有口感👍另選6款材料,我選了:鮮味的西班牙黑毛豬梅肉、彈牙的自製鮮牛丸、自製的墨魚丸、貢丸、嫩滑的雞件、豆味濃郁的自製金風響鈴!食完火鍋配料,就可以加入白粥膽、栗米、南瓜粒、芋頭粒,粥吸收了海鮮的精華,份外鮮甜😋伴粥配料有:薄脆、菜脯粒、冬菜、大頭菜、芫茜、蔥花!
我們點了鮑李鼎級滿粥套餐
首先來個混醬!
湯底是用粥水
枱上有潮食六部曲餐牌,教食客怎樣食這套餐。
2017-03-28
$200 (Dinner)
  • 炸響鈴
  • 鮑李鼎級滿粥