2023-04-07 62 views
✏️重慶水煮魚✏️油鹽水花甲✏️成都冒菜牛各種辣的方式不同,酸辣粉是酸辣,干鍋是香辣,冒菜是麻辣,紅油炒手是鹹辣,不過都一樣美味。有無辣控係到🙋🏻‍♀️ 四川人更加有句說話是「火鍋是一群人的冒菜,冒菜是一個人的火鍋」。呢間係位於鰂魚涌海提街窄巷仔入面的一間小秘店!今次完全係探店,好有驚喜呀‼️ 各道菜式都可以揀煲仔上,上桌時色澤艷紅、香氣撲鼻,而家唸翻起不期然流晒口水🤤食物的份量又真是多,另外我自己亦嗌咗個薯粉,麵係幼身的,並唔係煙韌的口感,餐廳老闆更加走來問我是否食到好飽好食,看來老闆都很重視食客的意見。舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6環境指數: 🌟🌟🌟🌟/6服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考#鰂魚涌美食 #鰂魚涌 #美食#支持小店 #辣控 #痛風餐 #foodguide#吃貨人生 #吃喝玩樂 #hkgers #hkfoodie
✏️重慶水煮魚
✏️油鹽水花甲
✏️成都冒菜牛

呢間係位於鰂魚涌海提街窄巷仔入面的一間小秘店!

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#鰂魚涌美食 #鰂魚涌
#美食