2019-04-02
今次去左長沙灣呢間喜點.鮮鍋,有粥底鍋,火鍋同埋點心食而我地就揀左呢個忘不了火鍋套餐,我地8:30入座仲每位平左$40,4人以上仲送刺身拼盤,可惜我地爭一個人!首先選一款鍋底,套餐包左龍蝦,5款海鮮,特色水餃及丸類,肉類(每2位揀一款)所以最好人數最好係雙數呀!除左套餐既食物,仲有土54款食品無限追加醬料$15/位,有瑤柱XO醬呀!我地叫左比較特別既印度椰子雞鍋,餐廳會先上鍋底,然後上埋雞件,放完雞件後個湯滾左就開始食雞同飲啖湯先,個湯好香椰子味,椰肉唔會好硬,食落去勁香,而雞件都好新鮮餐廳會陸續上哂套餐裡面既食物,5款海鮮包括左蜆,蝦,鮑魚,帶子同蟶子,所有海鮮都好新鮮蜆肉每一粒都好飽滿,而且唔會有沙龍蝦肉鮮味彈牙,仲有羔安格斯牛肉牛味香濃,淥一淥就食得,肉質好滑而成個套餐裏面,我地最欣賞就係手打丸,墨魚丸裏面包住鵝肝,仲爆汁,所以食嘅時候要小心啲!而我地最鍾意就係呢個芝士牛丸,芝士同個牛丸出乎意料地夾,你唔鍾意食牛丸嘅媽咪都讚呢粒牛丸好食最後就係自家製炸魚皮同響鈴,脆卜卜又唔油!除左火鍋呢度仲有粥底鍋,一個人都係$200左右,都幾抵食!
除左套餐既食物,仲有土54款食品無限追加
醬料$15/位,有瑤柱XO醬呀!
印度椰子雞
海鮮拼盤
蜆肉每一粒都好飽滿,而且唔會有沙
龍蝦肉鮮味彈牙,仲有羔
安格斯牛肉牛味香濃,淥一淥就食得,肉質好滑
頂級安格斯牛里脊
手工水餃及手打丸
最後就係自家製炸魚皮同響鈴,脆卜卜又唔油!
自家製炸魚皮響鈴
除左火鍋呢度仲有粥底鍋,一個人都係$200左右,都幾抵食!