2024-06-07 181 views
今日來食個早午飯成個飯餐餐牌,除咗豬手同牛腩之外,大部分都係薑蔥肉片湯飯之類,可是我唔食薑蔥的,又想食下菜,於是我揀咗「生菜鯪魚球湯飯」。可是,明明餐牌係寫「生菜鯪魚球湯飯」,而且點菜單據都係打「生菜鯪魚球湯飯」,但我點餐時佢又唔講明冇生菜,直接幫我將生菜轉咗做薑蔥,直至碗鯪魚球來到檯面我先知。我食飯途中,聽到坐我後面檯嘅一名熟客向侍應再三表示「今日嘅豬手唔夠腍」。個侍應就回應話「下次夾啲腍啲嘅俾你」。「生菜鯪魚球湯飯餐」(根本冇生菜)$56 (豆漿+$6)味道一般,賣相一般。諗起自己身處喺一間疑似違反商品說明條例嘅餐廳,已經冇晒胃口。有5粒鯪魚球,我食到第4粒食到餿味吐返出來。我怕係自己搞錯,於是食埋剩低嗰粒比較一下味道,確認了第4粒果然係餿咗,即使我嘗試加胡椒粉也蓋不了那餿味。當時係接近午飯時間,陸續有客人入來食午飯。我向其中一名侍應表示我吐出來嗰舊鯪魚球餿咗,佢拿拿臨講咗句「食完喇嘛」,就收走我碗野毀屍滅跡了。食物有問題,食客向餐廳反映,係希望餐廳跟進及作出改善。但係睇住呢度嘅人咁嘅態度,真係唔駛再來。我去收銀處俾完錢後,便向老闆娘反映返我食物嘅問題同佢員工嘅態度問題。不過我趕時
今日來食個早午飯

「生菜鯪魚球湯飯餐」(根本冇生菜)$56 (豆漿+$6)
生菜鯪魚球湯飯套餐

有5粒鯪魚球,我食到第4粒食到餿味吐返出來

我去收銀處俾完錢後,便向老闆娘反映返我食物嘅問題同佢員工嘅態度問題。不過我趕時間走,不知道佢地有冇去check返啲食物我就走咗了。

#中伏
2024-06-04
$62 (Lunch)