2021-01-16 73 views
喺香港好少食鰻魚飯嘅專門店,之前經過淘大商場見到依間鰻魚飯專門店成日都好爆,今日見到冇乜人排隊就入去試吓,叫咗一個98蚊嘅鰻魚飯,但原來下午茶時間會平$20 ,不過唔理啦好肚餓照叫咗,仲叫咗一個蕃茄牛肉烏冬,再加一個下午茶嘅小食,就係梅子雞翼,都幾特別,所以就可以分享一下。每個人入到去都會比嘅湯,麵豉湯嚟嘅,都OK嘅鰻魚飯對上一次食鰻魚飯已經係好耐之前,我就本身好鍾意食鰻魚飯嘅汁嘅,已經嘅汁都好香,絕對唔會腥,$98來講,份量都算唔錯,唔會得一細舊蕃茄牛肉烏冬呢個烏冬呢就好香蕃茄湯味,個烏冬都係有啲彈牙嗰隻,不過我都係鍾意食鰻魚飯多啲哈哈。至於牛肉就正常啦,唔會太肥或者太瘦,都有好重嘅牛肉味。梅子雞翼,呢樣我又真係有啲喜出望外,因為原本冇諗過佢嘅雞翼竟然有梅子味,出面又冇得食一樣,佢又炸得好香,所以大家嚟食下午茶都可以叫下
每個人入到去都會比嘅湯,麵豉湯嚟嘅,都OK嘅

鰻魚飯

蕃茄牛肉烏冬
至於牛肉就正常啦,唔會太肥或者太瘦,都有好重嘅牛肉味。