2021-09-23
人和月雞煲火鍋店,顧名思義,有雞煲有邊爐,仲係120分鐘任食添!抵食之餘,味道都唔差!餐廳採取QR code落單,不過都有蔬菜、丸類、飲品、甜品等等係自助供應。食打邊爐前,首先可以三揀一,韓式芝士雞、老壇酸菜魚或招牌麻辣雞煲。未食已經聞到隔離檯食緊麻辣雞煲嘅香味,所以揀左小辣嘅麻辣雞煲,味道辣中帶甜,越煲越香越入味,唔夠辣餐廳可以加辣,而且可以加入蟹柳、魚蛋、午餐肉等等,更加索味好食!火鍋湯底有6款,我就揀左胡椒豬肚湯,胡椒味香而不剛剛到位,唔會蓋過海鮮同肉嘅鮮味。由於我食嘅係大滿貫吃到飽套餐($348/378/位),價錢視乎入座時間而訂,比其他套餐多左份海鮮拼盤,有活鮑魚同活海蝦,新鮮度十足;美國牛肉大滿貫就有優質牛肉拼盤,有部分可以追加,一個價錢幾種享受確係感覺良好!