2023-03-18
想韓燒/想食刺身/想打邊爐/想食雞煲 紅火鮮料火鍋專門店絕對係一個好選擇。職員安排入咗之後第一時間出去自助區睇下有啲咩食先,有兩大個雪櫃放咗唔同種類嘅嘢飲,有罐裝,有盒裝亦都有自家煲製嘅竹蔗水。雪櫃入面嘅嘢食分門別類擺放得非常整齊,主要分為 鍋料理/韓燒料理的食材,蔬菜/肉類/魚類/丸類/麵類 樣樣齊,款式多羅羅不能盡錄除咗自助區嘅嘢食任取之外,還可q r code落單,有更多款式食物提供。第一樣一定係食刺身先,刺身也會用冰底墊住,同時亦有精心擺設,整體嚟講刺身喇全部都夠新鮮,三文魚扎實,肥美有咬口。甜蝦爽甜鮮味。 另外榮螺/馬刀貝很爽口,帶甜味。食完刺身,韓燒爐亦都預熱得差唔多,可以開動啦。食物選擇真係好多,拎住少少睇下邊樣好食再叫,個人非常喜歡羊架,醃製得很入味,味道又唔會太騷,肉嫩多汁。另外雞腎都好好味,咬落卜卜脆,燒至兩邊金黃,夠香口。火鍋湯底方面點選了鴛鴦鍋,一邊是芫茜湯,另一邊是麻辣湯,麻辣湯非常有驚喜,充滿辣勁,滿滿的香料味,味道相當正宗。打邊爐點少得食牛呢,火鍋牛片有幾種選擇,牛片厚薄度適中,有牛味及趙口,色澤紅潤,夠新鮮。海鮮方面,海蝦/沙白/鮮魚片都係任飲任食,海蝦
海鮮方面,海蝦/沙白/鮮魚片都係任飲任食,海蝦和沙白還是活的,蝦肉非常鮮甜!
另外我好鍾意食佢個墨魚鬚,彈牙又有鮮味嘅嘢食係我嘅最愛。
食到最後雖然已經好飽,但係一定要留肚食雪糕,這樣才叫完美。