2021-01-06
話說今日有啲事要入元朗搞,我地梗係要周圍搵吓有咩好嘢食啦!睇番上次來元朗已經差唔多2年前😅食完正餐後,我地喺openrice search咗幾間想食嘅小食店,去咗一間串燒店等雞串嗰時,諗緊加唔加塊雞扒,有個哥哥聽到就同我地講呢間「覓食家」啲雞脾正啲。雖然路程要十幾分鐘,我地都決定去試試。去到啱啱過咗6點,限聚令下只可以外賣~比完錢等咗10分鐘就有得食!塊雞脾太大所以切開2塊先擺得入個袋 😂 $28真係抵到爛!!雞脾唔油膩不特只,一咬落去就feel到塊皮有幾脆!!!唔只係家鄉chicken嗰隻脆,係又薄又脆嗰隻!!直情好似食緊台灣嗰啲薄片豬肉乾咁!雞肉都算淋同多汁(不過雞皮嘅好食程度遠遠拋開雞肉😆)我地留咗半塊攞返屋企,1個鐘後焗返熱竟然同之前無分別,實在好食到太誇張了😭再來元朗一定encore!