2021-10-07 53 views
餐廳清一色以「雞」為主打,上至湯底,下至叉燒都係雞!真係名符其實「雞,全部都係雞」。拉麵選擇都頗多,一共有五款,全部都係以雞白湯做湯膽⋯而且仲有湯麵或沾麵俾大家選擇,實行滿足晒要食湯麵同沾麵嘅朋友!今次我就揀咗清新嘅翡翠濃湯湯麵。菠菜汁係餐廳自家調製的⋯先呷啖湯,白雞湯加上菠菜汁,口感清新,帶點creamy,估唔到雞湯同菠菜可以咁夾,一啲都唔覺得膩!佢嘅拉麵都好有口感,煙煙韌韌有嚼頭,而且爽口彈牙⋯講返雞肉叉燒,餐廳用上日本愛知縣農場的「錦爽雞」雞腿肉作為叉燒,唔會有過多脂肪,雞肉肉質結實有咬口,雞味濃郁⋯用黑椒稍作調味經已好好食。不得不提隻流心蛋,真係好好味!濃濃嘅蛋香,咬落去細滑嘅蛋汁緩緩流出,而且好入味,簡直完美嘅表現!平時都係食開以豬骨熬成湯底嘅拉麵,轉下食白雞湯底都唔錯,起碼唔會太過油膩,又會健康啲!

2021-10-04
Type of Meal