2021-11-19 33 views
話說之前見到times square依間日日香鵝肉飯店, 因為太多人排隊最後無食到, 今日行黃埔先知原來依度都有間店, 而且仲無咁多人排隊添!主要想食佢既滷水鵝, 2人餐就已經包左, 另外仲有鵝骨湯, 兩款小食, 菜, 飯同埋飲品, 都已經有哂我地想食既野👍🏻先黎個鵝骨湯, 係出面真係比較少飲到, 所以都幾有期望。湯料都幾足, 有鵝骨連肉絲, 茶樹菇等等, 湯頭唔會成浸油, 飲落有濃濃既鴨香, 濃而不咸👍🏻小食揀左豬手同腩肉, 豬手咸香彈牙, 腩肉肥瘦相間, 入口唔覺好油膩, 有肉香。主角鵝肉! 大大隻鵝脾賣相吸引, 有肉地, 滷得入味, 滷水味道濃香, 加埋本身鵝既油脂香, 正❗伴碟既豆卜索埋滷水汁一樣好食👍🏻仲有芥蘭一碟, 食咁多肉食番條菜balance下!以後想食滷水鵝又多個選擇, 唔洗一定要搵潮州鋪lu!

仲有芥蘭一碟, 食咁多肉食番條菜balance下!

以後想食滷水鵝又多個選擇, 唔洗一定要搵潮州鋪lu!