2018-09-09 110 views
早前我係養心殿吃過一次後一直對佢麻辣湯底念念不忘, 所以決定同朋友又到旺角食我最鍾意既養心殿。雖然上次去係他們的荃灣分店,但估不到旺角呢間既裝修都係差不多,同樣都走古代中國風,而且坐位亦一樣舒服。湯底當然要照舊食盡兩款,揀鴛鴦啦!上次食過麻辣鍋鍋,我們都好喜歡,所以今次當然再次叫呢鍋。除此之外,我們還試左寧神養心鍋。寧神養心鍋主要有天麻、當歸、鮮雞、鮮魚、豬肉等制成;湯底好鮮甜,又帶有少少胡椒的香味。湯料都非常豐富,藥材多之外,入面仲有烏雞和大大個魚頭。麻辣鍋,今次叫左中辣。跟上次一樣超香濃足料,而鍋內還加入了鴨血和凍豆腐,鴨血相當滑身又帶有少少QQ的口感,配上麻辣鍋來吃別有一番風味,凍豆腐可以完全有吸收麻辣鍋的精華!手切牛肉 (細)手切牛肉細份都好大碟,而且非常新鮮,口感鬆化加上好重牛味,同時又唔會太油膩,好正!響鈴熱辣辣脆卜卜,拖一拖就食得手工黑松露蝦丸拼雲吞,手工丸鮮打質數高。雜錦蔬菜盤裏面有粟米、雜菌、娃娃菜同唐生菜,每一款都好新鮮,特別喜歡粟米夠清甜。爽甜萵苣蜂蜜苦瓜汁,同係台灣街邊飲既一模一樣咁正

手切肥牛(細)
手切牛肉 (細)
響鈴
響鈴熱辣辣脆卜卜,拖一拖就食得
黑松露丸+雲吞
手工黑松露蝦丸拼雲吞,手工丸鮮打質數高。

爽甜萵苣

蜂蜜苦瓜汁,同係台灣街邊飲既一模一樣咁正
2018-08-21
$400 (Dinner)
手切肥牛(細)
響鈴