2018-09-24
尖沙咀-串王之王:鴛鴦湯底(hk$108)串串($5/$10)+10%尖咀新開既麻辣串串火鍋,一串串咁淥好過癮,最重要係兩個人都可以食到好多款食物!麻辣湯底辣得好刺激🤤,一開始覺得過辣(職員很貼心說覺得太辣可以幫忙撇油撇花椒),但食多幾口發現完全OK,嗜辣的朋友一定會喜歡,仲見到好多薑蔥蒜椒係入面,滾耐左仲好食左。醬料提供蒜醋蔥油,估唔到麻辣同醋係咁夾!藥膳湯底好香當歸黨參味,味濃,所以用黎烚野都夠味!串串很多選擇,也有少見的特色牛肉卷,唔知點解我唔食莞茜但那刻有勇氣挑戰莞茜卷(主要是因為朋友拿了),而混了麻辣口味竟讓我感覺驚艷😍!小米椒牛肉卷超級刺激適合高階嗜辣者,後勁也強(朋友哪來的勇氣竟把整件吃下了😱)。安格斯牛雪花均勻、牛味濃郁,大推。但我最回味的是薯粉🤤🤤🤤🤤🤤🤤索哂麻辣汁真係寫番出黎都口水分泌增加。其實想食埋冰粉但食埋個粉已經好飽😂😂第一次見的四川臘腸。 裝潢舒適。下午茶時間人唔多,食得好舒服。新張期內非繁忙時間有68折好抵😍-🈵🈵🈵🈵⏺想encore。下次食午市,有淨粉麵,唔駛開爐咁大陣象都食到麻辣粉👍🏻
藥膳湯底好香當歸黨參味,味濃,所以用黎烚野都夠味!
安格斯牛雪花均勻、牛味濃郁,大推。
第一次見的四川臘腸。