2019-07-07
本身唔係住e區,對於黃大仙嘅impression就係求籤,同埋比較舊,但無諗過竟然會有間咁有特色嘅日本野,仲要好有水準,各式各樣嘅菜品,一d都唔求其!店內有好多one piece同日本漫畫嘅decor, 充滿住濃厚嘅氣氛好可愛嘅畫布,廢話少講,即入正題,睇下有咩美食推介!Wa!! E個刺身盤真係見到都令人流曬口水,隔離枱都忍唔住係咁望,最後仲跟我地叫咗😆 話說刺身盤係日式餐廳嘅基本野,但有海膽嘅,就真係唔係成日有,而海膽仲要係清甜唔腥嘅,就真係好難,但和氣食堂嘅海膽我真係比滿分,仲有食超大嘅蝦刺身,非常新鮮,食完真係覺得好感動!然後係安格斯牛沙律,我好鐘意黑醋嘅配搭,酸酸地,好開胃!邪惡拉絲黃金燒帶子😍 黑松露醬配帆立貝,真係好好味呀!忌廉咖喱炸雞烏冬,老實講,有某店都好出名食e個白色烏冬,但我覺得和氣食堂係整得最好食嘅!最後配e個咖啡雪糕,為整頓晚餐畫上完美句号。
好可愛嘅畫布,廢話少講,即入正題,睇下有咩美食推介!
然後係安格斯牛沙律,我好鐘意黑醋嘅配搭,酸酸地,好開胃!
邪惡拉絲黃金燒帶子😍
黑松露醬配帆立貝,真係好好味呀!
最後配e個咖啡雪糕,為整頓晚餐畫上完美句号。