餐廳:聚味軒 (九龍城)地址:九龍城獅子石道40號福聯樓地舖星期日中午,即慶同教會嘅朋友去咗九龍城食飯,好耐無試過多過兩個人飯聚喇😍,終於有返啲解禁嘅感覺去咗獅子石道呢間中菜餐廳食飯🥢,估唔到店內尚算冠冕堂皇,但係食物價錢完全係超抵👍🏼,中午叫餸食飯四五十蚊就得!最重要係少有嘅黃店中菜廳呀💛呢到嘅食物味道較為香濃,對於平時食開清淡嘅我黎緊就會有啲濃味,不過另一個角度睇就係好惹味🤣。我地叫嘅餸用黎撈飯真係一流,包括店員推介嘅招牌菜之一——咖哩牛肉🍛($50),咖喱嘅香同辣之間取得平衡,牛肉份量仲唔少😋;咕嚕班腩($52)我就覺得太甜喇,不過班腩都尚算保留到少許香脆嘅質感,仲有好多我鍾意嘅洋蔥🧅;最後仲叫咗個金銀蛋時菜($52),呢個價錢真係好抵!叫餸食飯仲送白飯同湯🍚,店員仲同我地講可以任裝😍,湯唔係味精湯,超足料,果日咁岩係雞腳湯🥰;至於飲品就要另外加錢星期日中午黎食咁岩有班叔叔係到睇馬🐎,會有些少嘈🗣,想傾吓偈嘅話可能就要去隔離嘅黃店cafe喇😎
餐廳:聚味軒 (九龍城)
地址:九龍城獅子石道40號福聯樓地舖

牛肉份量仲唔少😋;
咕嚕班腩($52)我就覺得太甜喇,
最後仲叫咗個金銀蛋時菜($52),呢個價錢真係好抵!

2020-09-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$55 (Lunch)