2023-11-08
🧭獨特體驗:黃竹坑高檔cafe。因為去海洋公園,所以打算入園之前食餐飽d既。難得黎到果頭,就去黃竹坑站醫肚。呢區消費原來好高...一個lunch人頭費要到200蚊。因為佢地lunch係唔送餐飲的🍳食物質素:普通。如果價錢係130~150蚊我覺得還好。200蚊絕對係over左。我埋單係人頭費210元。我叫的係佢菜單上面第一同第二個食物。係小龍蝦泡飯同小龍蝦意粉?然而佢貌似係用左內地的說法,實際上係「大蝦米」泡飯非常之唔得。同朋友share食,極為狼狽。放係碟食...食到一半,上面d汁搞到好似廚餘咁,影響體驗。意粉普通到無理由放係菜單第一頁。叫左兩杯野飲,一杯係果茶黎,朋友話偏甜;我的coffee tonic,上枱的時候已經溝成可口可樂咁,呃....🍴推薦搭配:我睇左佢社交平台,佢地似乎係對梳乎里有信心既。隔離枱叫的鰻魚飯都好靚,有個芝士炸雞又係好靚。我估我係叫左伏野。🪑環境座位:光猛,都幾大。🚗交通:黃竹坑站A出口行2分鐘
🪑環境座位:光猛,都幾大。
🚗交通:黃竹坑站A出口行2分鐘