2015-01-31 484 views
來到這角落位的麻酸樂,位置都幾偏僻,完全地不起眼。下午茶選擇都有6款,再配以小食一款,都幾吸引,小妹便入去找位置坐下。地方不算大,感覺都算迫狹,只限於三兩客人,多於4位都難以容納一張枱。小妹今日只得一個人,挺寫意的~下午茶有6款不同的配搭,價錢分$33及$35,小妹選了 迷你韓風剌骨上海拉面$33,可轉米線/上海拉面/米粉/紅薯粉,而湯底亦有5款選擇,相當有彈性,小妹揀了酸辣湯底。套餐包括韓式泡菜餅2件、蒜香骨2件、韮菜、芽菜、腐竹等。送上枱時芽菜和韮菜份量多得驚人,而韓式泡菜餅外表像午餐肉,質感卻似托肉,與泡菜餅好像連不上關係。初時以為蒜香骨是金沙骨,但原來只是切件炸豬扒,上海拉面是幼身偏淋,份量都足以當午餐。配小食一款,小食也有A-F 6款選擇, 蒙古大漢雞翼2隻,炸得太乾身,肉質感偏小。飲品方面只限於熱綠茶/凍低糖綠茶,轉其他熱飲+$6,凍飲+$8,小妹升級至特飲 芒果乳酪+$8,底下是芒果醬,飲用時要與乳酪徹底搞混,帶酸甜味,感覺不太甜很易入口,都不錯。埋單共$41,與平常午餐價錢差不多。

迷你韓風剌骨上海拉面
下午茶有6款不同的配搭,價錢分$33及$35,小妹選了

配小食一款,小食也有A-F 6款選擇,
蒙古大漢雞翼2隻,炸得太乾身,肉質感偏小。
芒果乳酪

埋單共$41,與平常午餐價錢差不多。
$41 (Tea)