2015-09-03 1126 views
九龍城除左食泰國菜同打邊爐終於可以試下新野喇!老公上星期去九龍城打邊爐既時候陪朋友到一間門面係買西餐雜貨店(Parma Ham,意粉,橄欖油,雪葩etc)買雪葩!原來行入少少係可以坐低食下野飲下酒!所以上星期同老公,仔仔黎試下!!一入去先見到擺滿各種食物既凍櫃!再行入去就係用餐位置,燈光昏暗而且坐位係梳化,即刻覺得好舒服!😌我地叫左Parma ham,黑松露餛飩,煙燻鵪鶉腿,黑毛豬豬排,黑松露扁意粉!因為我係黑松露狂熱份子,所以每次食西餐黑松露既意粉或意大利飯都係我必點菜式之一!而黑松露餛飩就係店員的細心推介,因為店員聽到我中意食黑松露意粉!佢話係食客點讚且回頭率高既菜式之一😱份量適中既黑松露餛飩!放落檯既時候已經聞到都大陣松露香味😍😍😍sauce 既creamy而不膩!松露意粉同餛飩一樣出色!不過認為下次我可以2選1 可以再試唔同菜式😝煙燻鵪鶉腿我係抱住一個好驚既心態去試😂因為我不太喜歡家禽類既食物!平時已經少食雞鴨鵝啦仲要食鵪鶉,唔係老公想食我平時一定唔會叫!食既時候唔諗係鵪鶉咁特別既食物!其實係好好味架😂肉質好實煙燻味好濃,係一個惹味前菜!最後叫左個桃味雪葩,榴槤味同益力多味雪糕

所以上星期同老公,仔仔黎試下!!
最後叫左個桃味雪葩,榴槤味同益力多味雪糕
埋單既時候我買左幾個益力多味雪糕做手信,真係又食又拎呀😁

Type of Meal
Dinner