2021-08-11
又到咗出糧日子, 當然要食餐好慰勞下自己, 相約好姊妹去呢間餐廳食番個龍蝦宴$588(另加一)龍蝦套餐包前菜、龍蝦湯、青蘋果梳打各兩客及一份原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲扁意粉1️⃣頭盤: 鮮蝦、牛油果、芒果、蕃茄粒混合而成的莎莎, 味道清新又開胃,好有夏日感覺2️⃣龍蝦湯-味道香濃,質感幼滑又鮮甜,湯內仲有蝦肉,增加口感,絕對係真材實料3️⃣原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉原隻龍蝦上枱, 蝦肉彈牙, 食落啖啖肉, 廚師仲好細心咁起埋蝦殼, 方便我哋一夾就食得, 服務員仲附上鉗子,就算拆肉也不算太難, 真係好窩心另外煲內仲有其它配料, 大蜆鮮甜又多汁,魷魚煙韌彈牙,青口非常入味, 扁意粉煮得幾煙韌唔會太淋,每一條扁意粉都掛滿濃濃的龍蝦汁,食落creamy4️⃣青蘋果梳打-入口有鮮甜果味,唔太甜,幾好飲
3️⃣原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉
4️⃣青蘋果梳打-入口有鮮甜果味,唔太甜,幾好飲