2017-04-26
終於等到星期六放假喇, 好姊妹就快結婚喇, 要去宜家傢俬買嘢, 約埋一齊去食個下午茶同行街街。行街前食啲嘢補充體力先, 黎到登龍街呢條食街, 好多唔同食店。見到vpoint樓下呢間hungry lobster, 好吸引甘呢, 而且之前喺日本食唔到龍蝦包, 今次就食左佢!!!!餐廳唔算大, 座位唔算多, 似小店呢。裝修都幾得意, 天花有啲魚魚同造船嘅架。侍應服務幾好, 好好笑容, 仲問我地同唔同龍蝦公仔影相添。除左龍蝦包, 仲有唔同嘅龍蝦菜式, 例如: 多士, 三文治, 烤龍蝦等等。識食嘅當然要叫龍蝦包喇, 記得係signature lobster roll呀。諗起都流哂口水呀!!! 龍蝦包裏面龍蝦肉都唔少, 有2隻鉗肉, 而且包入面塞滿龍蝦肉, 真係好好味呀。龍蝦肉仲用左龍蝦汁去煮, 包索哂啲汁, 勁香味道好濃郁呀!!!! 個包勁邪惡, 查左牛油去烘, 好香而且包好軟熟呀!!! 旁邊嘅牛油汁唔好睇小, 佢唔油膩, 有少少檸檬酸味同蒜頭香, 加落啲龍蝦, 又另一種美味!!!另外仲加左個炸龍蝦餅, 可惜唔記得影相, 1客有3件, 炸得好香脆可口, 龍蝦餅彈口, 有淡淡嘅龍蝦味, 都唔錯呢!
另外仲加左個炸龍蝦餅, 可惜唔記得影相, 1客有3件, 炸得好香脆可口, 龍蝦餅彈口, 有淡淡嘅龍蝦味, 都唔錯呢!!!
見到有得叫呢個出名嘅cold pressed juice, 花多眼亂, 最後叫左保眼嘅eye protector。
味道都幾好飲, 甜甜酸酸, 飲落好健康甘!!! 下次想試下佢地嘅意粉同龍蝦湯, 隔離枱有叫, 好香呀!!!