2021-06-21
同事極力推薦設有落地玻璃窗的 The Point 手工 Pizza 西餐廳,放工一齊試吓,窗邊位置可以欣賞花園景色。餐廳主打西式菜餚,看餐牌已經吸引眼球,人手製作手工Pizza和意粉。環境感覺舒服,座位空間感大,播放輕鬆音樂。龍蝦套餐 $428 / 兩位用龍蝦套餐CP值高, 配合高級食材,其中包括招牌 火焰Pizza,當中採用最幼滑的意大利“00 麵粉”製作麵糰,發酵超過24小時,一定要試。我同事一向係龍蝦🦞擁躉,慶祝生日就吃他最愛的龍蝦Pizza啦!即叫即製,製作用心又有水準!套餐包括人氣龍蝦 pizza,pasta, 龍蝦湯,沙律加配朱古力甜品,飲品仲享有半價優惠。龍蝦湯金黃色的龍蝦湯,濃稠適中,味道濃郁,龍蝦肉入口鮮甜,唔錯。龍蝦紅菜頭沙律減肥因物紅菜頭,健康有益,賣相頂層見龍蝦,下層是鮮甜蝦肉和顔色鮮艷的紅菜頭,口感爽中帶甜,用上可食用鮮花和橙絲作點綴,色香味俱全的沙律!原隻火焰焗釀龍蝦披薩店員服務細心,提示淋上酒再點火,即時火焰🔥很有視覺和打卡效果!每一片 Pizza 都熱辣辣,充滿了龍蝦的鮮味,就連龍蝦殼都釀上了芝士蘑菇,味道鮮美,披薩批底口感香脆可口,芝士香濃爽脆,好味
龍蝦套餐 $428 / 兩位用
龍蝦湯
金黃色的龍蝦湯,濃稠適中,味道濃郁,龍蝦肉入口鮮甜,唔錯。
龍蝦紅菜頭沙律
原隻火焰焗釀龍蝦披薩
店員服務細心,提示淋上酒再點火,即時火焰🔥很有視覺和打卡效果!每一片 Pizza 都熱辣辣,充滿了龍蝦的鮮味,就連龍蝦殼都釀上了芝士蘑菇,味道鮮美,披薩批底口感香脆可口,芝士香濃爽脆,好味有驚喜!
龍蝦芝士焗通粉
我是一個芝士控,超感動吃到芝士醬汁填滿通粉,每一口都有蝦肉和醬汁的滋味!雖然邪惡但十分高質好味。
朱古力布朗尼配烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕
新鮮滾熱辣的 朱古力布朗尼,好似熔岩般流下來的雪糕,冰火交融的口感,焦香的香蕉配上合桃,冷靜與熱情之間,味道層次豐富。
飲品同樣出色,Peach and Mint 整體很不錯,一定會再來。