2023-10-23
🌕Hello我係Moon🌕發展得最明顯嘅啟德站,😛自從開咗Airside商場之後人頭擁擁, 🤤環境真係好優美!🤭而且成個商場都用咗高貴嘅顏色嚟點綴,😌無論係買嘢食嘢定係行行企企都絕對夠舒適😍一個商場最多嘢食嘅地方,😚當然就係food court啦, 😋FOODMUSE 亦都唔例外!不過裏面就多咗唔少平時food court都見唔到嘅餐廳😛亦都算係創新同特別😉嚟到今日漢江,好耐都冇食紫菜包飯啦!🤓依個雙重芝士紫菜包飯(原條)而家搞緊一個新嘅活動!🤪買完條嘅紫菜包飯就額外送多半條,😎所以非常抵㗎!🤪呢個雙重芝士紫菜包飯裏面嘅材料同樣豐富,😋除咗有濃郁嘅芝士之外仲有青瓜,🥰紅蘿蔔絲,泡菜,醃蘿蔔同蛋絲😚非常爽口,當小食又得,當係一個正餐亦都得🤣相對嚟講亦都好健康,😉上菜嘅時候總會搽上一層嘅芝麻油,😗令到整體更有食慾🤭食韓國嘢真係唔可以少咗炸雞嘅元素!依個蜜糖芥末炸雞(雞翼三件,雞鎚三件)😍落單之後絕對係即叫即炸確保熱辣辣最新鮮,😚免頭就淋上蜜糖芥末醬,😉油膩感就低好多,😌而且蜜糖同芥末都係可以令到雞肉更加甜嘅一個配料,😚無論係雞翼定係雞髀都非常之水嫩,😝外層嘅脆皮亦都恰到好處唔薄亦都唔太厚,
🌕最後MoonMoon都好滿意今次嘅韓國餐,可以滿足到我食韓國炸雞同埋韓國紫菜包飯嘅慾望,整體都唔錯!🌕