2018-08-13 1464 views
數數手指原來我已十年無黎過呢度食蟹真係嚇一嚇,檔嘢仲搬埋添~~ 本來位置正正橋底下,已搬出於駱克道一幢大廈地舖連二層高(應該已搬好幾年,因為裝修各樣睇得出都已折舊)。門面跟昔日差別很大很大,坐下後發覺身旁都是國內人,差d以為自己返左深圳食飯 搞到差d想講國語叫餸添~~ 唉。。唔講d衰野時運高咩到睇唔到,講返餐飯先~~椒鹽豆腐 外脆內軟 熱辣辣 超正~ 但小心熱爆咀 蟹油炒麵 炒得好香,麵質不錯。不過份量偏少,唔知係咪大鑊炒分配有出入呢?? 豆豉鯪魚炒油墨菜簡單野正常過正常,咁都出事就真係好有事 柚子香蒜骨脆脆哋 甜甜哋 酸酸哋 咬落好juicy喎~ 份量都係少左d,但好好味呀~~主角出場 招牌橋底辣蟹香港避風塘式炒辣蟹『 無得輸 』蒜粒炒得好香好正,蟹又新鮮,蟹肉岩岩離殼剛剛好。十年無黎,但水準依舊,雖然周圍國語人有d嘈,都無阻我品嘗蟹蟹。值得值得~~大大隻 啖啖肉總括黎講,咁多年水準都可以keep到 環景就嘈左d,但無辦法喇!
數數手指原來我已十年無黎過呢度食蟹

搞到差d想講國語叫餸添~~
唉。。唔講d衰野時運高咩到睇唔到,講返餐飯先~~
外脆內軟 熱辣辣 超正~ 但小心熱爆咀

豆豉鯪魚炒油墨菜
簡單野正常過正常,咁都出事就真係好有事

柚子香蒜骨
脆脆哋 甜甜哋 酸酸哋 咬落好juicy喎~
份量都係少左d,但好好味呀~~

主角出場
招牌橋底辣蟹

香港避風塘式炒辣蟹『 無得輸 』

招牌橋底辣蟹 (避風塘炒蟹)

大大隻 啖啖肉
招牌橋底辣蟹

總括黎講,咁多年水準都可以keep到
環景就嘈左d,但無辦法喇!

2018-08-09
Type of Meal
Dinner
柚子香蒜骨
招牌橋底辣蟹 (避風塘炒蟹)
  • 避風塘炒蟹