2024-10-20
響應10月 Oktoberfest,同朋友試吓少食嘅德國菜🇩🇪除咗lunch set,有Oktoberfest限定menu仲有beer pass啤酒通行證,啱黎同朋友暢飲🍻$250/ 5杯,其後每次可享 $50 off 當中有五款著名啤酒品牌任你選擇,可以起六間唔同分店使用▶️ 餐湯、餐包當日係粟米忌廉湯🌽淡淡粟米粒鮮甜爽口,真材實料忌廉湯夠creamy,唔係罐頭湯餐包特別🍞軟綿帶牛油同香草香面頭仲有甜甜南瓜蓉加芝士,鹹甜交集▶️ 新鮮菠蘿、火龍果、藍莓、士多啤梨、雜菜沙律 (+$25)比較似生果拼盤🍓有豐富水果全部鮮甜多汁沙律菜落咗少許醋汁調味,幾開胃▶️ 脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角 ($325)本店特色菜🐷大部份人嚟到都叫好巨型,大概兩個拳頭咁大,兩人份店員好好幫我哋拆開,方便食用外皮焦脆,似中式豬腩仔脆皮👅不過近關節位會較硬難咬肉質紮實紅潤,肥瘦均勻鍾意佢無醃得太鹹👍🏻配合酸椰菜食冇咁乾身同寡 (朋友怕酸,所以我食晒哈哈)旁邊亦有芥末醬可以點,酸酸地,後勁會苦啲炸薯角外脆,入面好蓉,有薯仔香味🥔本身外皮調過味所以已經夠鹹,無需另外點茄汁每人一邊豬手,大概三大楷,好飽肚▶️ 甜品 (+$3
當中有五款著名啤酒品牌任你選擇,可以起六間唔同分店使用
▶️ 餐湯、餐包
當日係粟米忌廉湯🌽淡淡粟米粒
鮮甜爽口,真材實料
忌廉湯夠creamy,唔係罐頭湯
餐包特別🍞軟綿帶牛油同香草香
面頭仲有甜甜南瓜蓉加芝士,鹹甜交集
比較似生果拼盤🍓有豐富水果
全部鮮甜多汁
沙律菜落咗少許醋汁調味,幾開胃
▶️ 脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角 ($325)
本店特色菜🐷大部份人嚟到都叫
好巨型,大概兩個拳頭咁大,兩人份
店員好好幫我哋拆開,方便食用
外皮焦脆,似中式豬腩仔脆皮👅不過近關節位會較硬難咬
肉質紮實紅潤,肥瘦均勻
鍾意佢無醃得太鹹👍🏻
配合酸椰菜食冇咁乾身同寡 (朋友怕酸,所以我食晒哈哈)
旁邊亦有芥末醬可以點,酸酸地,後勁會苦啲
炸薯角外脆,入面好蓉,有薯仔香味🥔
本身外皮調過味所以已經夠鹹,無需另外點茄汁
每人一邊豬手,大概三大楷,好飽肚
▶️ 甜品 (+$30)
當日係朱古力蛋糕,有驚喜
主要係生朱古力🍫口感似royce
味道超濃郁,帶有苦味,唔會太甜太漏
旁邊嘅雜莓醬都好好食,唔知點解可以煮到啲藍莓同蔓越莓唔爆🤯
超建議加錢加甜品
▶️ 餐飲
叫咗杯凍齋啡☕️係我鍾意嘅咖啡口味
偏苦少少,nutty啲,唔酸
配合甜品就啱晒啦
整體所有嘢都好唔錯,尤其鍾意餐湯同甜品
服務仲超好,侍應唔單止有禮貌有笑容,仲會同我哋作介紹
呢啲service真係好抵讚👍🏻
環境亦舒服,有戶外座位,可以帶寵物pet- friendly
內在座位亦好多,有兩個大廳,感覺空曠
留意到比較多上咗年紀嘅夫妻嚟嘆lunch「拍拖」,應該因為呢度有氣氛又寫意😌
以特色菜式嚟講性價比ok,大概$200/人
知道佢哋Weekends 有半自助brunch,Main平均$250就可以享用自助吧
然而成個酒店自助餐咁,食物種類繁多,有新鮮蝦、青口、特色餐包、pizza、大量甜品等,實屬抵食!
店員話weekend都幾爆,如果大家想去記得book定位啊😉