2019-12-16 292 views
入到小店,點餐後,店員端上裝有薄荷葉嘅水,感覺好清新menu選擇唔多,都係啲pasta,risotto,肉呀咁我哋2個人叫咗set dinner,配飲品唔使加錢跟餐嘅熱檸茶飲落好舒服,唔澀,證明茶底靚加少少錢飲品可以upgrade做soomthie,我揀咗牛油果沙冰,感覺好festive聽到佢open kitchen飲品吧,整攪拌機嘅聲好興奮杯沙冰好大杯,冰塊好碎,上面仲有好多牛油果粒粒Parma ham salad 整得好精緻,沙律有油醋,但酸得嚟帶甜,好fresh清新嘅菜加上濃郁嘅風乾火腿嘅鹹香,加粒小小車厘茄仔,簡單嘅味道最忠誠餐湯係甘筍薑湯,飲落有甘筍天然嘅香甜,加上有少少薑味,好暖個餐包係軟包,但係表皮烤得好脆,成條包就咁食已經好好味,因為入面有加香料壓軸嘅主菜真係意想不到嘅好好食!8安士嘅澳洲霜降M5和牛,上檯嘅時候好靚好香,分咗兩塊各4安士咁上,每塊切開都有5~6件,兩個人食都夠哂仲有煎得好香嘅蒜頭拌碟,見到都流哂口水一切開真係不得了,十分粉嫩,肉質靚到見到一絲絲但係又勁juicy一口咬落去,入口即溶簡直就係想合上眼,好好享受呢個moment牛肉味道濃郁,肉質細嫩,切開每
入到小店,點餐後,店員端上裝有薄荷葉嘅水,感覺好清新

menu選擇唔多,都係啲pasta,risotto,肉呀咁
我哋2個人叫咗set dinner,配飲品

唔使加錢跟餐嘅熱檸茶飲落好舒服,唔澀,證明茶底靚

聽到佢open kitchen飲品吧,整攪拌機嘅聲好興奮
杯沙冰好大杯,冰塊好碎,上面仲有好多牛油果粒粒

餐湯係甘筍薑湯,飲落有甘筍天然嘅香甜,加上有少少薑味,好暖

壓軸嘅主菜真係意想不到嘅好好食!
澳洲霜降牛上肩胛肌

仲有煎得好香嘅蒜頭拌碟,見到都流哂口水

一口咬落去,入口即溶

簡直就係想合上眼,好好享受呢個moment

牛肉味道濃郁,肉質細嫩,切開每件部位都好靚,上肩胛肌果然係名不虛傳
無論係配紅酒汁,蒜片,定係海鹽,黃芥末,都能夠帶出牛肉本身嘅鮮味,食到我哋lam lam脷

配菜嘅薯蓉好creamy,有粗幼粒薯仔嘅口感,粟米,西蘭花都好靚,整體伴碟同顏色好吸引人食慾
  • 澳洲霜降牛上肩胛肌