2018-01-12 223 views
同學聚會,要係官塘搵個傾到計、食物質素又唔差的地方其實唔難,今次我提議去Give me 5! 之前晚飯時間都黎過一次,試左生蠔、burger, 意粉同吞拿魚沙律,除左生蠔較普通,其餘質素不錯,而且有海景兼坐得舒服!今次多人食,又可以試到多幾款菜式!生蠔~今次都係失望左d, $10,一分錢 一分貨脆炸雞翼~ 真正脆卜卜、熱辣辣,好惹味送酒一流!鹽燒牛舌~ 夠腍身,不錯!燒大蝦~ 不過不失,伴有炸薯仔球及醬汁,醬汁調配得好味!北海道帶子黑松露意大利飯~ 煮到正宗口味,醬汁剛剛好掛著飯,不會過多變燴飯,飯微硬有咬口澳洲斧頭扒(32oz)~ wa! 上枱時全部人都係同一個反應。。嘩!好大份!可能因為好難控制火候的關係,最頭尾2件就全熟,入面果d就約3-5成熟,肉味頗濃,但始終唔夠普通size牛扒好食,當然多人食係好選擇! $888送支酒算係咁!雖然餐牌話for 4 persons, 細食小小的話其實for 6 persons都夠!伴碟蒜頭好好味!今次有3位12月之星,朋友打黎訂座的時候查詢會否有生日蛋糕,店長很好的為我們準備了cheesecake! 味道不錯,後來言談間知道是他們自家製的,也會
而且有海景兼坐得舒服!
今次多人食,又可以試到多幾款菜式!
生蠔~今次都係失望左d, $10,一分錢 一分貨
炸雞翼~ 真正脆卜卜、熱辣辣,好惹味送酒一流!
脆炸雞翼

鹽燒牛舌~ 夠腍身,不錯!
鹽燒牛舌

燒大蝦~ 不過不失,伴有炸薯仔球及醬汁,醬汁調配得好味!

北海道帶子黑松露意大利飯

今次有3位12月之星
味道不錯,後來言談間知道是他們自家製的,也會詢問食物質素如何,這份誠意及人情味值得一讚!
澳洲斧頭扒
2017-12-29