2022-05-10
自己其實好鍾意食炸雞,尤其係香港開多咗韓式炸雞之後食多咗好多,今日要推介嘅呢間就係其中一間人龍店Sodam Chicken🧡 記得以前book位要早成個星期先book到,唔係就會得返8:30後嘅時間🫠 其實之前成日食呢間都係覺得性價比好高,平時係韓國舖嗌一碟炸雞都要~$180,嚟呢間任食13款口味都只係$158,其實價錢真心好抵🤑炸雞本身都唔錯,炸皮厚薄適中,而且佢哋嘅雞肉都幾肥美,一咬落去就爆晒啲肉汁出嚟🤎 最正就係冇骨,所以食起上嚟好方便🤣今次見到佢哋出咗黑糖脆脆炸雞,挑戰過黑糖珍珠同抹茶紅豆pizza嘅朋友表示要帶我嚟挑機(°▽°)一於嚟試吓伏唔伏👹食落有少少似蜜糖/甜辣炸雞嘅感覺,但係有獨特嘅黑糖香,個人覺得都幾特別,如果想貪得意嘅話真係一試無妨🤣除咗黑糖味佢仲有好多唔同口味嘅炸雞,其實想食嘅味每樣嗌一件已經超飽,好彩佢細細件咁就可以試多啲味🤣 私心推介雙重芝士焗雞同濃蒜炸雞,一上枱兩個都超香,而且同炸雞最夾🤤✨重口味朋友就一定要試吓黃金鹹蛋焗雞因為佢個鹹蛋黃味真係好rich😈小菜方面試咗蜜糖芥末薯條🍟新鮮炸出嚟夠香口,加埋蜜糖芥末醬真心唔會出錯🥰 熱帶風情薄餅仲有超邪惡拉芝效
總括嚟講呢間韓國炸雞真心性價比極高🤍 如果想平平地過口癮,樣樣食少少嘅話都好推介食呢間🥳
❃注意❃
如果食放題,佢哋仲有得半價加主菜同飲品,以前食過都覺得性價比幾高💖 仲有單點嘅menu,如果冇咁鍾意食放題嘅朋友可以考慮下食單點٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و