2021-06-16
佢伏到我要寫食評,我第一次寫openrice食評就係因為佢。環境寬躺,服務員態度都有禮貌。首先,我黎到寫完點心紙,過左一陣佢同我講冇曬黑松露牛柳酥。我最期待嗰款點心竟然冇,真係好失望。佢話今日返唔到貨??之後點心陸陸續續上:每位客人會有一份灌湯餃,黑松露蟹鉗酥同埋黑魚子鮮蝦腐皮卷)灌湯餃淡而無味,黑松露蟹鉗外皮甜甜地啲餡有啲腥,鮮蝦腐皮卷就不過不失。黑松露系列點心:黑松露鮮蝦餃,係其中一樣令到我冇咁嬲嘅點心,細細粒有黑松露味,個皮有少少黏口。黑松露叉燒腸粉好一般,冇黑松露味。黑金流沙包,正常發揮,流心。燒賣王OK好食。上湯鮮竹卷難食,個湯有少少臭。健康燕麥糕冇黎到。鹹水角好食,上到嚟仲係脆嘅。日式煎餃子其實係炸餃,不過都幾好食。蜂巢芋盒佢又同我講冇晒。魚餅一般正常超市買到嘅口味。金菇伊麵正常,調味唔錯,可惜嗰麵lum左啲。荷葉飯超級難食,好似有浸燶味,完全冇調味,得個顏色。鮑汁鳳爪,都係一般,有入味。甜品楊枝甘露個味係正常嘅但係啲西米未煮熟有啲硬。脆麻花變咗蛋散不過佢夠脆,係好食嘅。總括而言,佢啲嘢唔好食,我好唔欣賞佢哋做放題但係樣樣冇,千祈唔好中伏。兩個人食,預先上網訂同付款,所以折
環境寬躺,服務員態度都有禮貌。
之後點心陸陸續續上:
每位客人會有一份灌湯餃,黑松露蟹鉗酥同埋黑魚子鮮蝦腐皮卷)
黑松露系列點心:
黑松露叉燒腸粉好一般,冇黑松露味。
黑金流沙包,正常發揮,流心。
燒賣王OK好食。
上湯鮮竹卷難食,個湯有少少臭。
健康燕麥糕冇黎到。
鹹水角好食,上到嚟仲係脆嘅。
日式煎餃子其實係炸餃,不過都幾好食。
蜂巢芋盒佢又同我講冇晒。
魚餅一般正常超市買到嘅口味。
金菇伊麵正常,調味唔錯,可惜嗰麵lum左啲。
荷葉飯超級難食,好似有浸燶味,完全冇調味,得個顏色。
鮑汁鳳爪,都係一般,有入味。
甜品
楊枝甘露個味係正常嘅但係啲西米未煮熟有啲硬。
脆麻花變咗蛋散不過佢夠脆,係好食嘅。
兩個人食,預先上網訂同付款,所以折左134。134x2=$268
再加79.8茶介。
總數 $347.8