2023-11-09
M5和牛邊爐放題|📍牛大人(觀塘)♡澳洲極上和牛套餐♡|💰正價$328價錢方面:如果想用實惠啲嘅價錢食嘅話可以選擇喺優惠時段食🫶🏻❶19:30前離座/23:00入座→$288;❷21:30~23:00入座→$308食物方面:食物嘅款式好多,食唔哂咁多款😂首先要講下作為主角嘅2款牛肉🫶🏻期間限定嘅SRF美國黑牛後腿肉同埋澳洲和牛M5 牛肩卷,2款牛肉嘅牛香味都好濃郁❤️🔥即使無配額外嘅醬汁食都好滿足🫶🏻而且更加可以品嘗到牛肉香💓原先想食蛋餃不過咁啱賣哂,所以就嗌咗台式蝦餃🫶🏻估唔到有驚喜❤️🔥蝦餃嘅外型係條狀😳食落蝦味重口感彈牙❤️🔥而且零腥味😆食得出真材實料,仲唔洗剝殼🤪台式小食方面試咗士林鹽酥雞🐥雖然餐牌有標明呢款係辣嘅🙈但食落其實鹹香味為主,炸粉薄而且仲保留到肉汁💛梅甘酥脆薯同樣出色🫶🏻始終梅粉配薯條呢個配搭超夾(๑•̀ㅂ•́)و✧熱焫焫食好正~甜不辣做到表皮有微微酥脆內裏彈牙嘅口感🥰配埋酸酸甜甜嘅汁食完即刻再嗌多份😆漿類方面仲要係臺灣直送😆有旗魚漿、海鮮漿、牛肉漿、花枝漿😆每款食落都好彈牙,最過癮係可以切粒/成條落(如果唔係細佬叫,我都唔知仲有咁嘅操作😦)不過成條啪真係好過癮😂新食法
台式小食方面
漿類方面仲要係臺灣直送😆有旗魚漿、海鮮漿、牛肉漿、花枝漿😆每款食落都好彈牙,最過癮係可以切粒/成條落(如果唔係細佬叫,我都唔知仲有咁嘅操作😦)不過成條啪真係好過癮😂新食法✅
飲品方面:
臨尾賣單嘅時候仲有甜品紙🫶🏻