2020-03-24
最近見到牛涮鍋有外賣,仲做緊promotion!只需廿蚊就有牛肉鍋或Mou Mou家牛肉飯連一罐可樂!只有三日做promotion,原來一個牛肉飯要$39及牛肉鍋要$49,但廿蚊真係點都要買返屋企食吓!由於星期六時間,去到已經好多人排隊,店員姐姐都好有禮貌叫我哋逐個逐個去排隊!我點左一個牛肉飯+1個牛肉鍋!原來牛肉鍋都有湯底,我選擇咗櫻花蝦沙嗲湯底,仲問我加唔加$10有埋飯/烏冬連可樂,我唔加,因為我有手肉飯!咦!諗落點解會選擇櫻花蝦湯底呢?由於平時入去食係無呢個湯底,諗起都覺得好惹味呀🤤!等咗差唔多半個鐘左右,終於有啦!雖然係外賣,但店員都好細心咁話俾我知要返去用微波爐叮翻熱個牛肉鍋食!返到屋企叮完終於有得食,牛肉飯同吉野家嗰個牛肉飯味道分別不大,但佢裏面嘅牛肉無咁碎同靭,仲有啲中華沙律伴住,又幾特別嘅配搭!再試埋個牛肉鍋,以為叮完之後嗰啲牛肉好靭啦,出奇地唔靭,加上櫻花蝦沙嗲湯底,簡直係絶配呀!牛肉鍋𥚃面仲有芋絲、白蘿蔔、餃子🥟、蜂巢豆腐、娃娃菜等嘅食材,真係不能盡錄,好豐富呀!打破咗平嘢無好嘅定律,廿蚊真係一啲唔會hea做,正!正!正!到時想食,正價我都會食,吉野家以外嘅選擇,唔
返到屋企叮完終於有得食,牛肉飯同吉野家嗰個牛肉飯味道分別不大,但佢裏面嘅牛肉無咁碎同靭,仲有啲中華沙律伴住,又幾特別嘅配搭!再試埋個牛肉鍋,以為叮完之後嗰啲牛肉好靭啦,出奇地唔靭,加上櫻花蝦沙嗲湯底,簡直係絶配呀!牛肉鍋𥚃面仲有芋絲、白蘿蔔、餃子🥟、蜂巢豆腐、娃娃菜等嘅食材,真係不能盡錄,好豐富呀!打破咗平嘢無好嘅定律,廿蚊真係一啲唔會hea做,正!正!正!到時想食,正價我都會食,吉野家以外嘅選擇,唔錯!