2023-02-10
位於元朗錦上路⭐️Muse Furniture Lab⭐️,佢係一間佔地20,000尺嘅復古風Cafe,店舖主要分為3大區域,室內外都有用餐區,戶外有大草地花園同埋古董傢俬Showroom,絕對係一個熱門打卡勝地😍😍,出面嘅草地花園一望無際,有千秋,沙灘椅等🌞🌞🌸室內以黑色色調為主,仲有盞華麗既水晶吊燈,座位則以玻璃為主,好有時代感🌸而showroom 方面,佢哋陳列左好多唔同嘅收藏品,因為冇時間限制,而且係室內,打卡都方便啲😆至於嘢食方面,佢哋比較出名嘅係可麗餅,所以我哋就嗌咗一份🦐黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 $168: 呢一份可麗餅非常豐富,佢裏面有帶子,大蝦同埋蛋,要做到皮薄均勻,再加上醬料同配料,食落好有層次,海鮮又新鮮,松露又夠味😋😋🍝燒汁牛仔肉意大利粉 $148: 呢款意粉反而就一般,整體賣相一般,裏面嘅配料有啲唔抵,份量都唔算好多,不過味道正常,意粉熟度適中☕️Flat White (特濃鮮奶咖啡)$55: 另外叫咗兩杯Flat White ,咖啡幾好,香味濃,鮮奶味好出,但又唔會蓋過咖啡味,拉花都幾靚,唔錯👍🏻👍🏻