2024-10-10 0 views
同長輩食飯選址都唔可以太求其~日子就我, 地點同食咩菜就要就返佢所以揀咗呢度同佢飲餐茶見個面之前試過同集團的張公子, 不過位於九龍, 所以今次試埋近老人家的張公館而且望過係有靚景, 預早訂咗位, 仲有是日天氣非常好坐低後侍應已經問我地想飲咩茶和放低洗碗筷嘅容器, 同埋餐前小食, 都唔係普通野, 係脆魚仔花生和蕎頭然後我地叫咗香片, 都夠香濃2個人點咗4樣點心:四川蝦餅 (前): 好似煎包咁, 面頭好多芝麻, 香煎過後咬落去脆脆地, 不過入面都有D辣, 同埋個底油咗少少, 但味道係OK的脆脆笑哈哈(中): 呢個大人細路都一定鐘意食的, 每件腸粉都大大件, 包住D脆炸過類似米粉的脆脆, 再包住彈牙嘅大粒蝦仁, 就算放得耐都無稔到香煎黃金榚 (後): 長輩鐘意食, 所以特別點呢個比佢, 佢話新年後都無再食過, 同埋唔多地方有, 一絲絲滿滿椰香味嘅黃金榚煙煙韌韌, 做餐後甜品一流仲有鮑汁雞扎, 脤卜卜皮薄餡多, 有2大件嫩雞肉, 厚切火腿, 索哂汁嘅魚肚同埋健康嘅准山, 食完一件飽咗第一次嚟嘅體驗唔錯, 可能加埋天氣好, 坐得又舒服, 侍應嘅服務都係點到即止, 唔會比你感覺趕住叫你還檯
同長輩食飯選址都唔可以太求其~
日子就我, 地點同食咩菜就要就返佢
所以揀咗呢度同佢飲餐茶見個面
而且望過係有靚景, 預早訂咗位, 仲有是日天氣非常好
然後我地叫咗香片, 都夠香濃
2個人點咗4樣點心:
仲有鮑汁雞扎, 脤卜卜
2024-10-06
$180 (Lunch)