2022-04-08 326 views
呢間酒樓好近沙田圍站🚝, 就响對面沙角商場內。 早茶孖寶$34.8(1份有兩個點心), 我哋叫左兩個孖寶, 有兩個鳳爪排骨飯, 叉燒腸及芋頭糕, 另外, 再散點左個五豆糕$14.8, 食評如下👇:🥢鳳爪排骨飯豉蒜味唔濃, 鳳爪排骨正正常常冇咩特別, 白飯粒粒分明爽口唔會太淋太多水份 🥢叉燒腸粉皮唔算太厚但不滑溜, 叉燒不是蜜味的, 而是屬於鹹的那種, 我個人就唔識欣賞🥢芋頭糕芋頭糕煎得幾香, 有芋頭粒及臘味碎, 唔差🥢五豆糕😋有驚喜, 入口Q彈清甜, 食到粒粒豆又唔會好硬, 好食 👍枱與枱之間有適當嘅距離, 坐得舒服, 早茶平均十零蚊一個點心有飯有腸粉, 普普通通食一餐都唔錯魚堅總評性價比 4👍(以5👍為滿分)
呢間酒樓好近沙田圍站🚝, 就响對面沙角商場內。

🥢鳳爪排骨飯

🥢叉燒腸

🥢芋頭糕
芋頭糕煎得幾香, 有芋頭粒及臘味碎, 唔差

🥢五豆糕😋
有驚喜, 入口Q彈清甜, 食到粒粒豆又唔會好硬, 好食 👍

魚堅總評
性價比 4👍
(以5👍為滿分)
Type of Meal
Breakfast