今晚一行4人放工happy hour 嘅場地轉左去食橋底辣蟹🤤 我哋四個人都係超大食,所以一坐低就索性叫咗個四人餐, 貪佢份量足夠,唔洗諗又多款式 先黎一個招牌炒辣蟹,隻蟹都幾厚肉,又甜又多膏,加埋無得輸既爆炒辣蔥蒜,勁惹味 之後係蒜蓉粉絲蒸蟶子皇,個蟶子本身新鮮鮮甜,普通跟蒜蓉粉絲甜豉油呢個組合已經係超夾,唔洗花巧👍🏻 之後揀埋柚子脆香骨,貪佢有酸甜味醒胃食落ok 正常,唔會鞋口之後就係每人一盅花膠杞子燉雞湯 , 熱辣辣,鮮甜又暖胃,仲有舊花膠 第5味係霸王雞,正正常常,雞肉嫩滑,即使浸住啲豉油都唔會鹹,配合埋上面嘅配料,增加左佢嘅香味,都幾好食。第6味係清蒸海沙巴斑仔,同平時宴會食既魚一樣,只要條魚一新鮮,配合最簡單嘅清蒸烹調方法,上面加上蔥絲再配以甜豉油點綴,已經非常之鮮味好食 第7味就係蒜蓉炒雜菜,呢個就正正常常冇乜特別,唔會好油最後一樣就係蟹油銀牙炒面。合共七樣餸一個湯,最後仲要送埋糖水,真係勁抵食😍😍

之後揀埋柚子脆香骨,貪佢有酸甜味醒胃
食落ok 正常,唔會鞋口

第7味就係蒜蓉炒雜菜,呢個就正正常常冇乜特別,唔會好油