2005-03-28 9 views
當日我生日,同女朋友舊地重遊,去了小店品嚐晚餐.叫左以下食物:軟殼蟹,芝士春卷,煙肉焗薯皮拼盤、鮮蠔周打湯、煎鵝肝釀牛仔骨,跟薯仔蛋和蘇格蘭烤羊膝伴闊條。先來一個拼盤,軟殼蟹味道普通,芝士春卷幾特別,不過不太夠質感,煙肉焗薯皮-標準菜式.跟住來一個鮮蠔周打湯,蠔好新鮮,仲有兩大大隻帶子,個湯比之前食個次稀左,都仲幾得既,值得一試.煎鵝肝釀牛仔骨,肉味香濃,但d鵝肝就打碎落左d汁度,少左d,都幾好味,舊牛仔骨整得剛剛好,掂!女朋友仲讚d薯仔蛋配菜有誠意,因為係將d薯仔切碎,然後用人手搓,唔係交來的薯寶。最後來個蘇格蘭烤羊膝伴闊條,普普通通,又係不過不失。老闆服務態度一流,每上一道菜就換一套餐具,連碟仔都換埋,伙計仲識即刻抺,5 星級服務,裝修情調都好好,同女朋友食得好開心。