2016-02-11
2月1號落雨又凍冰冰,所以同朋友決定食韓燒午市放題。荃灣韓燒都有唔少選擇,多數都係醃料好多,食完勁口渴嘅韓燒。BBQ Military嘅傳單就接唔少喇,不過一直都未有機會去試,所以決定上去睇吓。上到去見到餐牌寫時段12點至3點每人$88韓燒放題 (另再加10%服務費),心諗:88蚊3個鐘有冇咁荀呀?所以就問吓職員係食幾耐,原來只係食1個鐘 老老實實,相對同業90分鐘,1個鐘就真係顯得有啲少。味道肉質同味道係目前為止食過嘅韓燒放題中最高,食材算係新鮮。朋友話牛舌好食,而我覺得佢牛肉同雞肉類嘅食物係好食嘅;豬肉類就麻麻哋。另外佢每枱都送碟泡菜,未去過韓國唔知真正嘅泡菜係咩味,不過喺香港食過嘅泡菜嚟比較,依間泡菜都唔差。環境佈置幾有特色,有韓國明星MV同海報,店員着迷彩軍服配搭返"Military"。每個爐上都有個獨立嘅抽風機,食完冇油煙味(亦有可能係得兩枱客人食 所以冇油煙味)。 坐位係圓櫈仔,冇得"哎"住,坐得耐唔舒服。個爐就細咗少少,3個人食勉強可以。而且張枱都幾細,擺多幾碟野就冇位。間鋪係用gas爐,初初燒嗰時個火唔係好猛,燒燒吓熄埋火,換咗個新gas就好猛火,燒得好爽。服務平時食放
老老實實,相對同業90分鐘,1個鐘就真係顯得有啲少。
坐位係圓櫈仔,冇得"哎"住,坐得耐唔舒服。
平時食放題會有服務員講解落單程序同注意嘅地方,但依度帶完你入座就走咗去。
點餐紙都研究咗一陣,因為第一次食,唔知放題同午市套餐係邊張打邊打。最後要問佢先知道,原來分燒肉同打邊爐,有價錢嘅就比錢,冇就係88蚊任食包嘅 。
擺放食物時唔會粗粗魯魯,而且會主動收用完嘅碟。
到最後食完,雖然枱面食物已經食哂,個爐都冇野燒,但個服務員一野就熄咗個火,我覺得循例問下或者講佢會熄爐先再熄,感覺會好好多。
地下好乾淨,亦冇發現有小昆蟲飛嚟飛去。 不過啲生菜睇落唔係咁新鮮...
總結
以88蚊嚟依個質素完全抵食,但得1個鐘食得有啲急,不過都飽。