今日和同事去到麒藝館食飯,見到麒藝館的午市非常優惠!!!居然$68蚊的價錢就食到原隻鮑魚花膠撻+鮑汁花膠撈飯!!!職員仲叫我地網上登記做會員!然後可以使用會員專享的優惠卷,會員入會係費用全免的,仲可以用$88蚊加購(即燒無花菓天下第一豬)例牌。鮑魚花膠撻:一口被我們吃掉的鮑魚撻鮮味十足,想不到鮑魚和酥皮的配搭是這麽夾的!口感新鮮。鮑汁花膠撈飯:呢個花膠撈飯的size都頗多!!可以分到兩個人食物。花膠條沒有任何腥味,口感軟霖帶少少彈性,而且基本每一口都能名貴的花膠。原本以爲68蚊應該只會有迷你的分量!看來是我小人之心。無花菓天下第一豬:乳豬是師傅即燒的!上菜時依然熱辣辣,乳豬很脆口,很重要的一點是食落去唔會感覺到肥膩,點上餐廳自家製無花果醬令乳豬甜甜地,很有果香。

(即燒無花菓天下第一豬)例牌。

鮑魚花膠撻

鮑汁花膠撈飯