2021-07-23
前幾日打電話book枱 話follow IG/FB都可以有8折優惠 最後我哋两個人係7月21號19:00入座 座位都有9成滿 一坐低就有3塊餐牌 侍應好主動會問你想點啲咩食 我哋一次過就點咗好多 第一round已經點左刺身拼盤加10款食物 因為張枱唔係太大 都有D擔心好彩嘅係上枱嘅速度唔太快 我哋先嚟咗8款小食 食晒之後要催單先上到個刺身拼盤先嚟鐵板鴨肝 好好食 好juicy 底下塊面包唔會太大塊 最後encore咗3次鐵板帶子帶子都好厚肉 上面舖晒櫻花蝦 好味鐵板薄燒牛肉 (4人份量)1年幾前第一次嚟碗屋就已經知道呢個好食 如今都係好好味 薄牛肉𥚃面包住D葱花 燒得啱啱好 完全係當年嘅水準每人包一份嘅小食 可以揀鮑魚/帶子/燒龍蝦/龍蝦刺身年幾前就揀咗鮑魚每人有一隻 今次就揀咗2人一份嘅燒龍蝦 點之前侍應已經提醒左我哋龍蝦size只有大約一隻筷子長最後嚟到度一度 原來連埋龍蝦尾都係唔夠一隻筷子長 但燒得肉汁好彈牙 色澤都好靚 一人有两舊龍蝦肉 如果下次再嚟都係會揀燒龍蝦接下來係炸軟殼蟹 size適中 一份只係包半邊蟹 但熱辣辣好多膏 海膽小手卷 size真係唔大 海膽好鮮點唔會腥 飯
鐵板帶子
帶子都好厚肉 上面舖晒櫻花蝦 好味
鐵板薄燒牛肉 (4人份量)
每人包一份嘅小食 可以揀鮑魚/帶子/燒龍蝦/龍蝦刺身
海膽小手卷 size真係唔大 海膽好鮮點唔會腥 飯量唔會好多
釀蟹蓋
細細隻 但食到蟹肉
大約等咗25分鐘 催咗一次單終於都嚟刺身拼盤 一上枱就覺得擺得好靚 食材好新鮮
刺身我哋每一款都要 包括:三文魚,鯛魚,油甘魚,甜蝦,北寄貝,希靈魚,赤貝,北海道海螺,八爪魚同呑拿魚
第一round嘅銀鱈魚要再過多陣先上到 但都係好好味 加埋沙律醬食一流 燒到啱啱好 唔會太乾身 夠厚肉
鐵板燒蝦
Size大 味道ok
串燒魷魚筒 細細隻味道好
甜品就有唔同口味嘅糯米糍同雪米糍
雪糕就有5款口味 (豆腐,綠茶,芝麻,柚子同芒果) 任君選擇
仲有好多想試嘅嘢因為太飽所以試唔到 唯有再等下次
順帶一提嘅係佢哋嘅鯛魚湯真係好好味 通常日本餐廳飲嘅都係味噌湯 但嘅隔離有幾枱都叫呢個就叫碗嚟試下 真係好濃郁奶白色 好重鯛魚味 飽到120%前飲到呢碗湯有D喜出望外
另外燒雞翼5係幾夠鹹 炸蠔大粒個多麵粉金芋好好味好甜
因為朋友請食 我估大約$528加一再8折 =around $460/人